sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Vähäsen lisää säästöä


Löytyipä tällainenkin katsaus tilinäkymästä. Säästöä on kertynyt vähän lisää. Seuraavasta palkasta laitan vielä lisää säästöön. Monessa eri säästämiseen liittyvässä oppaassa on tullut vastaan tavoite, jonka mukaan jokainen kuukausi kannattaa yrittää säästää vähän enemmän kuin edellisessä kuussa. Tämä liittyy siihen että säästämisen kuuluisi olla vain yksi osa taloudestaan huolehtimista. Koska myös menopuolella tehdään viilauksia, pitäisi tämän näkyä koko ajan paremmin myös siinä kapasiteetissa mitä säästöön voi jättää.
Tiedän että tässä kuussa on mahdollista laittaa edellistä enemmän jemmaan, mutta lokakuussa tilanne ovi olla aivan toinen. Vaihtelevien tulojen vuoksi pitäisi olla erityisen hyvin menot hallinnassa ja ennakoitavissa.

2 kommenttia:

 1. Kuulehan Veliseni... olen iloinen puolestasi! Sullahan tuntuu alkavan kaikin puolin asiat järjestyä. Haluaisin kysäistä sinulta tuosta Nordnetistä, että miksi säästät juuri sinne? Liittyykö tähän jokin suurempi idea/ajatus taustalle? Miksi et säästä omaan pankkiisi?

  VastaaPoista
 2. Heips!
  Tärkein syy on se, että sinne siirtämäni rahat ovat turvassa ensisijassa itseltäni.
  Niin monta kertaa olen omien pankkien säästötileille säästänyt, ja aina se on epäonnistunut koska parilla klikkauksella rahat ovat takaisin käyttötilillä. Tuonne voin tavallaan unohtaa säästöt, koska en näe niitä aina kun olen verkkopankissa.
  Nordnetissa ei ole kortteja, enkä voi törsätä sieltä rahoja. Lisäksi kynnys lähteä sieltä siirtämään rahoja varsinaiselle pankkitilille on tosi suuri; ehdin mahdollista siirtoa tehdessäni miettiä vielä sen yhden kerran.
  Tuolla ei ole myöskään mitään palvelumaksuja.
  On olemassa "suurempi suunnitelma". Sitten kun koen jemmatilillä olevan tarpeeksi rahaa, voin aloittaa rinnalle rahasto- ja/tai osakesäästämisen. Tähän pätee samat syyt miksi en omassa pankissa halua samaa tehdä, liian helppo varastaa itseltään.

  VastaaPoista