sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Säästämisprojekti 2: 1.1.2014 - 30.6.2014

Kuva Gustavo
Brittein saarilla (ja muuallakin lontoon murteisessa maailmassa) moni aloitti joulukuulla ns. Sealed Pot Challengen. Kysehän on haasteesta jossa henkilö ottaa purkin tai astian, sinetöi sen, kerää vuoden ajan kolikoita ja lopuksi laskee kertyneen saldon.
Hyvin yksinkertaista. Personal finance -blogeissa tämä on suosittua, ja eräs haasteeseen osallistujien kohtaamispaikoista on blogi Saving for Travel - Live after Mortgage, yleensä lyhennettynä SFT. Siellä ihmiset saavat toisiltaan lisävirtaa ja innostusta pottiensa keräämiseen.

Koska oma kolikkosäästäminen on jo menossa, en tällaiseen nyt osallistu. Kolikkopurkkia ajattelin ruokkia kunnes se on täynnä. Tai jos keksin jotain muuta jo aiemmin. Suurempia sääntöjä en itselleni ole asettanut.

Heräsipä kuitenkin ajatus. Olen käyttänyt Nordean ePossua aika pitkään, yleensä sen suuremmitta tuloksitta. Ongelma on sama miksi siirsin varsinaisen säästötilini Nordnetiin. Siirrän säästötilille kertyneet rahat käyttötilille takaisin tai sitten maksan sieltä jonkun laskun kun sinne on kertynyt tarpeeksi rahaa.

ePossuhan tarkoittaa sitä, että jokaisesta kortilla tehdystä ostoksesta lähtee siirto säästötilille. Säästettävä summa voi olla esim. pyöristys lähimpään euroon, yksi euro, kaksi, tai mitä vain. EPossuun voi laittaa ominaisuuden että säästösiirtoja ei lähde jos tilin saldo alittaa summan X.

Säästämisprojekti 2 ajalla 1.1.2014 - 30.6.2014:
Säästötilin saldo tällä hetkellä on laskettu vuoden alusta tehtyjen korttiostosten määrän perusteella.
Jokaisesta korttiostoksesta säästötilille siirtyy 3€. Säästötilin asetukset muutan ensi tilassa niin että se ei näy verkkopankissa enkä siten voi sieltä tehdä nostoja pois. Tilille kertyneet rahat käyn nostamassa kesäkuun lopussa ja käytän parhaaksi katsomallani tavalla, todennäköisesti lainan maksuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti